Explosie bij bedrijf in Lage Weide, politie doet onderzoek

© Koen Laureij
Utrecht - Bij een autobedrijf aan de Positronweg in Utrecht heeft afgelopen nacht om 02.50 uur een explosie plaatsgevonden. Het bedrijf is gevestigd op bedrijventerrein Lage Weide.
Een groot rolluik van het bedrijf raakte beschadigd. De ramen liggen eruit en er is een grote zwarte plek te zien. Enkele onderdelen zijn de straat op geslingerd. Door de explosie ontstond ook een kleine brand die door de hulpdiensten snel kon worden geblust.
De politie heeft de straat rond het bedrijf afgezet en doet verder onderzoek. Specialisten van het Team Explosieven Verkenning (TEV) hebben de plaats delict onderzocht. Volgens een woordvoerder van de politie hebben de daders mogelijk geprobeerd om in het pand te komen, maar is dat niet gelukt.
De recherche zal later verder onderzoek doen. De politie laat weten graag in contact te komen met getuigen en mensen die mogelijk camerabeelden hebben die kunnen helpen. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met een slimme deurbel of dashcam die in de omgeving van de Positronweg wonen.