'6 frisse jongens' van het studentencorps opgesloten voor voedselbank

De glazen hut in 2019
De glazen hut in 2019 © RTV Utrecht / Elisa van der Vlist
Utrecht - Studenten van het Utrechtse Studenten Corps maken vanaf vandaag vijf dagen lang radio voor het goede doel. Ze sluiten zich op in 'de glazen hut' op het Janskerkhof in Utrecht. De studenten hopen 10.000 euro op te halen voor stichting De Kinderen van de Voedselbank en maken tegelijk reclame voor een studentenfeest aankomend weekend.
Nee, radio-ervaring hebben Fedde van Nispen en de vijf andere jongens niet. Voorafgaand aan de radiomarathon kregen ze wel training over hoe het is om radio te maken en jezelf te horen. Bij de jaarlijkse actie van het corps worden steeds andere leden aangewezen om de glazen hut te betreden. "In principe heb je jaarlijks een groep van zes frisse jongens die het wel leuk vindt om een babbeltje te maken en leuke muziek neer te zetten."
In de loop van de ochtend wordt op het Janskerkhof de studio opgebouwd, ook komt er een zeecontainer waar de studenten in slapen. Vanaf 14.00 uur start de uitzending. Van Nispen: "Waar we voorafgaand mee bezig zijn geweest is sowieso een beetje sponsoren benaderen. Een beetje bedrijven benaderen. Zo van: Hé, vinden jullie het leuk een bepaald bedrag te doneren?"
Ook kunnen luisteraars tijdens de marathon lootjes kopen. Het totale bedrag gaat naar het goede doel. Aankomend weekend is het drie dagen lang feest bij het corps, naar eigen zeggen het grootste studentenfeest van het land. "We willen niet doelloos radio maken alleen om een feest te promoten", zegt Van Nispen. Daarom kiest het corps jaarlijks een goed doel om 'iets terug te doen voor de stad'.
Met de actie hopen de jongens minimaal 10.000 euro op te halen voor De Kinderen van de Voedselbank.
Fedde van Nispen vertelt over de actie in Utrecht is Wakker op Radio M Utrecht.