16-jarige Anouar omgekomen bij noodlottig ongeval Vleutensebaan: 'Een jongen met veel humor en altijd mensen om zich heen'

© Koen Laureij
Utrecht - Een tragisch ongeval kostte gisteravond het leven van de 16-jarige Anouar. De jongen had net gewerkt bij de Vomar in winkelcentrum Terwijde en reed op de scooter met een collega achterop terug toen het noodlot toesloeg en hij verongelukte op de Vleutensebaan.
Bij de Vomar is het nieuws hard binnengekomen. Enkele medewerkers werken vandaag niet in verband met het ongeval.

Warme persoonlijkheid

Anouar was scholier op het Nifterlake College in Maarssen. De school omschrijft hem in een bericht op hun website als een goedlachse, warme persoonlijkheid. "Een jongen met veel humor en altijd mensen om zich heen. Hij straalde positieve energie uit en stond volop in het leven. Wij zijn dankbaar dat wij Anouar bij ons op school mochten hebben." Het college laat weten dat de gedachten en medeleven uitgaan naar het gezin, overige familie en vrienden van Anouar.

Gebed

Vanmiddag was er een gebed voor Anouar in Islamitisch Cultureel Centrum Leidsche Rijn. Ook de familie kon hier worden gecondoleerd. Via Facebook betuigden veel mensen al hun steun aan de familie van de jongen.
Anouar kwam nabij de kruising met de Aart den Doolaardpad in botsing met een auto. Hulpdiensten probeerde Anouar nog te reanimeren, maar hij bezweek later aan zijn verwondingen. De bijrijder raakte lichtgewond. De bestuurder van de auto, een 41-jarige man uit Vleuten, is niet gewond geraakt. Het AD schrijft dat hij "gebroken" was, toen duidelijk werd dat de jongen het niet had overleefd.
De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval en heeft al met enkele getuigen gesproken. Mensen die nog geen contact met de politie hebben gehad en informatie over het tragische ongeluk hebben, worden gevraagd contact op te nemen.