Politie houdt twee minderjarige Utrechters aan na overval met geweld in Helmond

© RTV Utrecht
Utrecht - De politie heeft woensdag twee Utrechtse jongens van 14 en 15 jaar oud aangehouden op verdenking van het overvallen van een 71-jarige man uit Helmond. Het slachtoffer is tijdens de overval mishandeld en moest naar het ziekenhuis toe om aan zijn verwondingen behandeld te worden.
De overvallers belden gisteren met een masker op hun hoofd bij het slachtoffer aan en drongen naar binnen. Het duo gooide de man op de grond en sloeg en schopte hem. Hierbij liep hij onder andere blauwe plekken op. Ook vernielden de jongens spullen in zijn huis. De verdachten gingen er even later vandoor en namen de pinpas van het slachtoffer mee. Of er nog meer is buitgemaakt, is niet bekend.

Aanhouding

Ongeveer een uur nadat het slachtoffer de overval meldde, zagen surveillerende agenten twee jongens de bosjes inspringen zodra zij de politieauto zagen. Ze probeerden zich uit de voeten te maken, maar na een korte zoektocht hield de politie de verdachten in Helmond aan. Het bleek dat de twee voldeden aan het signalement van de verdachten van de overval. Ook hadden zij spullen mee waarvan het niet duidelijk was hoe zij eraan kwamen.
De verdachten zitten op dit moment nog vast. De politie is nog op zoek naar camerabeelden uit de omgeving voor verder onderzoek.