Utrechtse thuiszorgaanbieder moet alle cliënten overdragen

© Pixabay
Utrecht - Het Utrechtse Fast & Easy Care, dat thuiszorg aanbiedt, moet vanwege "grote risico's voor de cliënten" alle hulpbehoevenden overdragen aan een ander zorgbedrijf. Dat beveelt de Inspectie Gezondheid en Jeugd.
Volgens de organisatie, die toezicht houdt op de kwaliteit en veiligheid van de zorg en jeugdhulp in Nederland, hebben niet alle zorgverleners van Fast & Easy Care de juiste diploma's voor het toedienen van medicatie. Daarbij is onduidelijk wie de medicatie überhaupt mocht geven.

Slecht daglicht

Volgens de Inspectie Gezondheid en Jeugd blijft het daar niet bij. Er zou ook belangrijke informatie missen in dossiers, bijvoorbeeld over wondzorg van een cliënt.
Fast & Easy Care kwam al eerder dit jaar in slecht daglicht te staan. Maar ondanks een waarschuwing verbeterde de instelling niet en zouden, volgens de inspectie, zelfs onderdelen slechter geworden zijn.

Reactie

De thuiszorgaanbieder laat daartegenover weten dat het niet blij is met de maatregel van vandaag. Het besluit zou niet eerlijk verlopen zijn.
Eerder dit jaar gaf de inspectie het bedrijf al een aanwijzing en een last onder dwangsom. De zorg is sindsdien niet verbeterd en op sommige onderdelen volgens de inspectie zelfs slechter geworden. De inspectie heeft niet alle informatie die het bedrijf aandroeg om aan te tonen dat de situatie verbeterd is meegenomen, aldus de organisatie.