Miljoenen voor de Utrechtse wijk Overvecht: wat gebeurt er toch met al dat geld en wat levert het op?

Waar het geld nu naar toe gaat is te zien in een overzicht van de gemeente. Daarin staan alle organisaties die er uit gefinancierd worden, zoals DOCK Utrecht, Stichting JoU, maar ook de wijkambassadeurs en bijvoorbeeld Stichting Durf te Dromen. De bedragen verschillen enorm. Een organisatie als stichting JoU en ook DOCK krijgen jaarlijks zo'n 250.000 euro. Stichting Durf te Dromen valt onder het kopje bewonersinitiatieven en heeft de afgelopen drie jaar in totaal 80.000 euro gekregen, zegt Van den Berg, manager wijkaanpak 'Samen voor Overvecht'. Het valt op dat het grootste deel van het geld gaat naar gevestigde instanties terwijl de gemeente juist met Overvechters zelf in zee wil gaan. Zo is aan bewonersinitiatieven vorig jaar 81.000 euro uitgegeven. Dit jaar staat dat bedrag op 24.000 euro.
Het geld van het Rijk is onder meer uitgegeven aan het voorkomen dat jongeren 'kiezen' voor een criminele carrière, de ontwikkeling van het bedrijventerrein Nieuw Overvecht en ook een project als Leerpracht.
Wilt u alle cijfers inzien dan staan deze in de voortgangsrapportages van 'Samen voor Overvecht' op de site van de gemeente.
Jongerenoverlast
We willen mensen activeren, zodat ze deelnemen aan de samenleving.
Wantrouwen is groot
Doe het samen met mensen uit de wijk
