Supportersvereniging is machteloos als het gaat om gewelddadige Utrecht-hooligans

© René van den Berg / RTV Utrecht
Utrecht - De supportersvereniging van FC Utrecht (SVFCU) voelt zich machteloos als het gaat om de 47 hooligans die voorafgaand aan de uitwedstijd tegen PSV afgelopen weekend aangehouden werden. Voorzitter Teun den Hartog ging hierover in gesprek met de club, maar daar werd duidelijk dat het vooral een zaak voor justitie is.
Den Hartog geeft aan deze uitkomst te betreuren. Volgens hem kan zowel de supportersvereniging als de club niets doen, omdat de aanhouding buiten het stadion plaatsvond. "Bij ongeregeldheden ín het stadion krijgt de club de namen van de hooligans door. Nu is dat niet het geval."
Hij noemt de zaak dan ook 'ellendig'. "Ik zou niet weten wat ik nu kan doen. Ondanks dat ik wel een vermoeden heb, weet ik niet zeker wie er precies aangehouden zijn. En als je al iets onderneemt, moet je zoiets wel zeker weten."

Bestuurder vrijgelaten

FC Utrecht speelde afgelopen weekend een uitwedstrijd tegen PSV. In de avond voor de speeldag werden op een parkeerplaats bij het Brabantse Best 47 leden van de harde kern van FC Utrecht aangehouden. Volgens de politie waren zij onderweg de confrontatie aan te gaan met een aantal thuisfans.
Een van de hooligans zou met een auto zelfs op een agente ingereden zijn. De verdachte wist aanvankelijk te ontsnappen, maar werd later aangehouden. Omdat er geen bewijs van betrokkenheid bij de aanrijding was, werd de bestuurder vandaag na verhoor weer vrijgelaten.