Zondag brandstichting, nu enorme explosie bij snackbar in Overvecht: 'De muren van mijn huis trilden'

© Koen Laureij
Utrecht - Bij een snackbar in de Utrechtse wijk Overvecht is vannacht een enorme explosie geweest met veel schade tot gevolg. Het gaat om Big Mo's, een zaak die op het parkeerterrein zit bij Winkelcentrum Overvecht. Opvallend: bij die snackbar werd zondagavond ook al brand gesticht.
"Ik was in de badkamer toen ik de keiharde knal hoorde", vertelt een bewoner van een naastgelegen appartement aan de Seinedreef. "De muren van mijn huis trilden." De man staat woensdagochtend achter de politielinten te kijken naar wat er is overgebleven van Big Mo's. Op straat liggen scherven en onderdelen van het interieur van de snackbar. "Dit is geen rotje geweest", zegt een andere man. Ondertussen is een handjevol agenten bezig sporen veilig te stellen.
De politie kan vooralsnog weinig zeggen. Alleen dat er nog niemand is aangehouden en dat het onderzoek volop bezig is. Opvallend is dat afgelopen zondagavond ook al een brandstichting was bij Big Mo's. Een verband lijkt snel gelegd, maar de politie kan ook dat vooralsnog niet bevestigen.
Tekst gaat verder onder de foto.
Agenten doen woensdagochtend sporenonderzoek bij Big Mo's.
Agenten doen woensdagochtend sporenonderzoek bij Big Mo's. © RTV Utrecht / Bart Rutten
De explosie van afgelopen nacht was rond 00.30 uur. Er is niemand gewond geraakt. Volgens buurtbewoners waren twee flinke knallen te horen. Een buurtbewoner vertelt dat ze na de explosie auto's hoorden wegrijden. Een ander zegt dat het op vuurwerkbom leek, hij zou na de knal siereffecten van een vuurwerkbom hebben gezien.
Mensen die informatie hebben over de explosie bij de snackbar, of over de brandstichting van afgelopen zondag, worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.
© RTV Utrecht / Bart Rutten
© Ingezonden foto