Man die iemand bedreigde in Utrecht zit nog vast; hij wordt onder meer verdacht van verboden wapenbezit

© RTV Utrecht
Utrecht - De 36-jarige Utrechter die is gearresteerd op de Kanaalweg in Utrecht nadat hij iemand had bedreigd, zit nog vast.
Over de inhoud van het conflict kan de politie op dit moment nog niets zeggen. Ook over de relatie tussen de twee is nog niets bekend. Het onderzoek loopt, daarin kijkt de politie ook of er een mogelijk langer lopend conflict is.
De verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris; hij wordt volgens het OM verdacht van poging tot afpersing, bedreiging en bezit van een verboden vuurwapen en munitie.
De man zou het slachtoffer op 28 september bedreigd hebben aan de Jutfaseweg. Agenten gingen hier op af, maar de verdachte sloeg ondertussen in een auto op de vlucht. Tijdens de zoektocht zette de politie een helikopter en honden in.
Eén dag later is de verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, aangehouden op een woonwagenkamp op de Kanaalweg in de wijk Oog in Al. Hierbij trof de politie een vuurwapen aan. Deze is in beslag genomen. De man zit volgens de politie voorlopig vast.