Politie arresteert 36-jarige man op woonwagenkamp Utrecht vanwege bedreiging

© Koen Laureij
Utrecht - Een 36-jarige man zonder woon- en verblijfplaats is vandaag gearresteerd op een woonwagenkamp aan de Kanaalweg in de Utrechtse wijk Oog in Al. Daar zou hij iemand met een vuurwapen bedreigd hebben. Door het voorval was de omgeving een tijdje afgesloten.
De politie kreeg gisteravond rond 21.00 uur de melding binnen dat er iemand bedreigd zou zijn aan de Jutfaseweg. Omdat er mogelijk een vuurwapen in het spel was, werd er besloten meerdere agenten op af te sturen.
In de tussentijd sloeg de 36-jarige man in een auto op de vlucht. De politie doorzocht tijdens een zoekactie meerdere auto's en hield de verdachte op de Kanaalweg aan. Het is de woordvoerder onbekend hoe dat exact gebeurde. Het is ook nog onduidelijk waarom de verdachte iemand bedreigd zou hebben.
Het team agenten droeg bij de inval kogelwerende vesten en zette meerdere honden in. Daardoor was er een tijd veel geblaf in de omgeving te horen. Ook vloog er een helikopter boven de stad om de situatie vanuit de lucht in de gaten te houden. Na de arrestatie deed de politie nog onderzoek op het terrein.