Dit zijn de nominaties voor de Gouden Kalveren

© RTV Utrecht / Bas Teunissen
Utrecht - Het oorlogsdrama Do Not Hesitate heeft dit jaar de meeste nominaties in de wacht gesleept voor de Gouden Kalveren. Met acht nominaties lijkt het een van de favorieten op de 42e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Gisteravond werden alle nominaties bekend gemaakt.
Do Not Hesitate is een psychologische thriller waarin drie jonge soldaten tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten vast komen te zitten in de hete woestijn. Angst, dorst en paranoia krijgen langzaam maar zeker de overhand. Het oorlogsdrama is onder meer genomineerd in de categorieën beste film, beste regie, beste scenario en beste hoofdrol in een speelfilm.

Live meekijken

Andere genomineerden in de categorie Beste Film zijn Knor, Narcosis, Pink Moon en Nr. 10. De nominaties voor beste acteur in een speelfilm zijn voor Hanna van Vliet (ANNE+), Julia Akkermans (Pink Moon), Thekla Reuten (Narcosis), Yannick Jozefzoon (Femi) en Joes Brauers (Do Not Hesitate). Sinds vorig jaar jaar reikt de Academy van de Kalveren geen aparte prijzen meer uit voor beste acteur en beste actrice.
Alle nominaties zijn hier te vinden. Tot vrijdag 30 september kunnen bezoekers naar vele filmvertoningen en talkshows. Het filmfestival eindigt met het Gouden Kalveren Gala, dat op 30 september om 20.00 uur plaats zal vinden in de Utrechtse Stadsschouwburg. Tijdens deze prijsuitreiking maken genomineerden kans op een Gouden Kalf, de hoogste onderscheiding binnen de Nederlandse filmindustrie. De prijsuitreiking hiervan zal live te volgen zijn op RTV Utrecht of via de website rtvutrecht.nl.