Zes aanhoudingen na vondst drugs en tienduizenden euro's aan gestolen spullen in Utrecht

De betreffende woning in Ondiep
De betreffende woning in Ondiep © Politie Utrecht
Utrecht - De politie heeft gisteren zes mensen aangehouden na de vondst van drugs en tienduizenden euro's aan gestolen goederen in een woning in Ondiep. Het huis was volgens de politie ingericht als buurtsupermarkt. Gestolen spullen zouden er worden geruild voor softdrugs, waar een "aanzienlijke hoeveelheid" van aanwezig was.
Drie mannen van 46, 49 en 53 jaar zijn aangehouden omdat zij worden verdacht van winkeldiefstal. Daarnaast zijn de drie bewoners van de woning, twee mannen van 20 en 67 jaar en een vrouw van 55 jaar, aangehouden.
De eerste drie verdachten zijn aangehouden nadat de politie hen met volle tassen de woning in had zien gaan, en vervolgens met lege tassen weer naar buiten zag komen. Even later, nadat de politie de woning was binnengevallen en daar de gestolen spullen en de drugs aantrof, zijn ook de drie bewoners aangehouden.
De politie kwam de zaak op het spoor na een anonieme tip. De gestolen spullen en drugs zijn door de politie in beslag genomen en worden onderzocht. De verdachten zitten ondertussen nog vast.