Protest in Overvecht tegen bomenkap, gemeente wil dat groen plaatsmaakt voor woningbouw

© Twitter Partij voor de Dieren Utrecht
Utrecht - In de Utrechtse wijk Overvecht is vanmiddag geprotesteerd tegen de kap van bomen op de Ivoordreef. De gemeente wil ongeveer zeventig bomen weghalen om er huizen te kunnen bouwen. Daar zijn sommige bewoners en klimaatactivisten niet blij mee.
Eerder werden al zo'n zestig bomen verwijderd om de sloop van een hoge flat mogelijk te maken. De gemeente belooft het verlies aan groen op andere plekken in de buurt te compenseren.

'Gentrificatie'

Maar dat is niet genoeg voor sommige buurtbewoners. Ze organiseerden vanmiddag een protest waar ook de lokale afdelingen van de Partij voor de Dieren en Bij1 zich achter schaarden. Die laatste partij spreekt van gentrificatie, oftewel dure nieuwbouw die niet te betalen is voor de gemiddelde Overvechter.
De gemeente wil graag bouwen op de Ivoordreef om de woningnood aan te pakken. De komende tien jaar wordt fors geïnvesteerd in nieuwe woningen bij Overvecht Centrum, de Camera Obscuradreef en dus op de Ivoordreef. Het Rijk draagt 13 miljoen bij aan de nieuwe huizen in Overvecht.