Utrechtse Ping Pong Club weer open na brand: 'Het teamgevoel is sterker dan ooit'

© RTV Utrecht / Claire Hartzuiker
Utrecht - De Ping Pong Club in Utrecht opent dit weekend weer de deuren. Het café aan de Concordiastraat werd halverwege juli door een brand van binnen volledig van binnen verwoest. Het vuur ontstond door kortsluiting met een telefoonoplader.

De knallende kleuren op de muur en de vrolijke pingpong-printjes vormen een groot contrast met het zwartgeblakerde interieur van de afgelopen zomer. ''Alles was zwart en nat toen ik in die nacht bij de Ping Pong Club aankwam. Ik stond echt met mijn handen in het haar, want zoiets had ik nog nooit meegemaakt'', vertelt de eigenaar Jan Joost Verbij. Of de schade hersteld kon worden was eerst niet zeker. ''Die eerste week was er zo veel onduidelijk, in eerste instantie zou de bar ook weg moeten. Als dat zo was geweest, dan zouden we zijn gestopt''.
Foto's van na de brand hangen op de muur
Foto's van na de brand hangen op de muur © RTV Utrecht / Claire Hartzuiker

Militaire precisie

De bar bleek uiteindelijk hersteld te kunnen worden. Samen met de NS, die als pandbaas de schoonmaak van de muren voor zijn rekening nam, kon Verbij aan de slag met de wederopbouw. Hierbij kreeg hij veel hulp van personeel. ''Je moet je voorstellen dat elke centimeter onder het roet zat en dat krijg je heel erg moeilijk weg. Maar ik heb ontzettend veel geluk gehad met mijn personeel. Veel collega's zijn gebleven, ondanks dat het voor velen een bijbaantje is. Maandenlang hebben ze echt met militaire precisie alles staan schoonboenen en schilderen en ik denk dat het teamgevoel daardoor sterker is dan ooit."
Vaste gasten en vrienden hebben ook een steentje bijgedragen, doordat ze een crowdfunding op hebben gezet. Hiermee is zo'n 14.000 euro opgehaald. De komende weken zal pas duidelijk worden hoeveel de herbouw daadwerkelijk heeft gekost.

Kleuren en printjes

Wat opvalt aan het nieuwe interieur zijn de kleuren en printjes. Een stuk vrolijker dan het oude interieur van de horecazaak. "Het design is echt 100 procent omgedraaid, we hebben veel meer gekeken naar opvallende printjes en lampen om de ruimte te vullen. Hiervoor was het van binnen eigenlijk best donker. Daarom hebben we met veel felle kleuren gewerkt."
© RTV Utrecht / Claire Hartzuiker

Dit weekend is de Ping Pong Club weer regulier open voor iedereen en daar is de eigenaar ontzettend blij mee. "We gaan gewoon een feest bouwen en iedereen laten zien wat we de afgelopen drie maanden hebben neergezet."
Ping Pong club uit as herrezen