Opgepakte man (24) die verdacht wordt van mishandeling aan Utrechtse Kanaalstraat weer vrij

De mishandelde man uit Huizen.
De mishandelde man uit Huizen. © RTV Utrecht
Utrecht - De 24-jarige man die is aangehouden voor betrokkenheid bij de zeer gewelddadige mishandeling aan de Kanaalstraat in Utrecht is weer vrij. De twintiger blijft wel verdachte in deze zaak. Daarnaast doet de politie opnieuw een oproep om informatie te delen.
Afgelopen maandag werd een verdachte aangehouden voor de ernstige mishandeling en autodiefstal in de Utrechtse wijk Lombok, die in de nacht van 13 op 14 juni 2020 rond 03.00 uur plaatsvond. De mishandelde man was destijds 22 jaar.
Hij reed die avond met twee vrienden door de Kanaalstraat. Op het moment dat de bestuurder van een grijze Volkswagen Polo meerdere keren de weg blokkeerde, ontstond er een conflict, dat uitmondde in een verkeersruzie met grof geweld. Ongeveer twintig mannen bemoeiden zich ermee en deelden klappen uit.

Zwaargewond slachtoffer

Ondertussen probeerde iemand de Peugeot 206 van het slachtoffer te stelen. Die probeerde dit te voorkomen door zich aan de wagen vast te klampen. De man werd meegesleept en kwam uiteindelijk met zijn hoofd tegen een fietsenrek terecht. Zijn auto werd later teruggevonden in de Palembangstraat.
Na het voorval lag het slachtoffer negentien dagen in coma. Hij heeft meerdere operaties aan zijn schedel moeten ondergaan en is blind aan één oog. De man zal nooit volledig herstellen en is niet meer in staat om te werken.

Signalement van verdachte

Van drie daders is een signalement verspreid. De eerste verdachte, de bestuurder van de Volkswagen Polo, is een jonge man met een lichtgetinte huidskleur. Hij is tussen 20 en 25 jaar en rond de 1 meter 87 lang. Hij droeg een kleine tot normale zwarte baard.
De tweede verdachte, die probeerde de Peugeot 206 probeerde te stelen, heeft ook een lichtgetinte huidskleur. Hij wordt zo’n 25 jaar oud geschat, rookt, heeft een stevig postuur en droeg een zwart T-shirt. Daarnaast had hij een zwarte baard en zijn zwarte haar zat naar achteren gekamd. Deze verdachte wordt geschat op 1 meter 83 lang.
Uit de groep van ongeveer twintig belagers, is er één specifiek omschreven door de vrienden van het slachtoffer. Deze verdachte is ongeveer tussen 20 en 25 jaar oud, heeft een lichtgetinte huidskleur en had een zwart jasje aan. Hij is rond 1.75 meter lang, heeft een smal postuur en had zeer kort geschoren, zwart haar.
Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 7.500 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de oplossing in deze zaak.