Doorbraak na twee jaar: aanhouding voor schokkende mishandeling Utrechtse Kanaalstraat

De mishandelde man uit Huizen.
De mishandelde man uit Huizen. © RTV Utrecht
Utrecht - De politie heeft vanmorgen een man aangehouden voor een ernstige mishandeling en autodiefstal in de Utrechtse wijk Lombok. Het gaat om een schokkende zaak van ruim twee jaar geleden in de Kanaalstraat. Het slachtoffer lag weken in coma en raakte deels blind. Hij kan niet meer werken. De mishandeling kwam meerdere keren aan bod in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht. In een van de uitzendingen deed het slachtoffer zijn verhaal.
In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juni 2020 reed de mishandelde man - destijds 22 jaar - met twee vrienden door de Kanaalstraat, op zoek naar een plek om wat te eten. Er ontstond een conflict toen de bestuurder van een grijze Volkswagen Polo meerdere keren de weg blokkeerde. De ruzie mondde uit in grof geweld. Ongeveer twintig mannen bemoeiden zich ermee en deelden klappen uit.
Intussen probeerde iemand de auto van het slachtoffer te stelen. Die probeerde dit voorkomen door zich aan de wagen vast te klampen. De man werd meegesleept en kwam uiteindelijk met zijn hoofd tegen een fietsenrek. Zijn auto werd later teruggevonden in de Palembangstraat.
Het slachtoffer deed in Bureau Hengeveld zijn verhaal:
Reportage over de zwaar mishandelde man in de Kanaalstraat

In coma

Na het voorval lag de man negentien dagen in coma. Hij heeft meerdere operaties aan zijn schedel moeten ondergaan en is blind aan één oog. De man zal nooit volledig herstellen en is niet meer in staat om te werken. "Ik zie mijn leven nu als nutteloos. Ik kan niets betekenen voor de samenleving", zei de man daar zelf over.
Het onderzoek naar de zware mishandeling is nooit gestopt. De officier van justitie loofde een beloning uit van 7.500 euro voor informatie die zou leiden tot de aanhouding en veroordeling van de verdachten. Dankzij recherchewerk en tipgevers die namen noemden kon de politie vanmorgen een 24-jarige man uit Utrecht aanhouden. Hij wordt ervan verdacht de auto van het slachtoffer te hebben gestolen en hiermee dusdanig te hebben gereden dat het slachtoffer ernstig verwond raakte.
Het onderzoek gaat verder en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.