Vrijdag helemaal geen treinen door staking, ook volgende week acties

© ANP
Utrecht - Wederom leggen regionale stakingen bij de NS de dienstregeling in het hele land stil. Komende vrijdag rijden er helemaal geen treinen van de NS, als de stakingen doorgaan. "Kijkend naar alle opties en de ervaringen van de vorige stakingsdagen zien we geen mogelijkheid om op een verantwoorde, betrouwbare en veilige manier een dienstregeling te rijden", verklaart de NS.
Het Utrechtse spoorwegbedrijf heeft aangegeven met vakbonden in overleg te willen, maar volgens de bonden moet er nog flink veel boter bij de vis. Daarom gaan de geplande acties vooralsnog door. "De NS blijft nog altijd ver verwijderd van onze eisen, zoals we die in ons ultimatum van 5 augustus jongstleden hebben neergelegd. NS zal echt nog flinke stappen moeten maken voordat wij over een goed onderhandelingsresultaat kunnen spreken. Nogmaals: daar zijn wij nu nog dus ver vandaan!" schrijft de FNV op hun website.
Voor dinsdag 13 en donderdag 15 september zijn er meer acties aangekondigd. Als die doorgaan, rijden ook dan mogelijk geen treinen. "Daar moet de reiziger wel rekening mee houden", antwoordt een woordvoerder van de NS desgevraagd. Op 13 september wordt er mogelijk gestaakt in meerdere grotere regio’s en voor 15 september staan acties gepland onze regio, namelijk MiddenNederland.