Oranje Leeuwinnen plaatsen zich in de Galgenwaard alsnog voor het WK : 'Ambiance was topsport op zijn best'

© René van den Berg
Utrecht - Het Nederlands vrouwenelftal heeft zich in stadion Galgenwaard rechtstreeks weten te plaatsen voor het WK 2023 in Nieuw Zeeland en Australië.
Dat is wat anders hier dan bij DOVO op veld vier
Bondscoach Andries Jonker over de late beslissende treffer in Stadion Galgenwaard
De ploeg van de nieuwe bondscoach Andries Jonker won in een bijna uitverkocht stadion Galgenwaard met 1-0 door een goal van Esmee Brugts in de extra tijd. De Galgenwaard ontplofte toen de bevrijdende treffer binnenviel.
De Oranjeleeuwinnen kregen vooral de eerste heeft heel veel kansen, maar de lat, paal en doelvrouw Sigurardottir stonden een Oranje treffer in de weg.
In de tweede helft was het Hollandse veldspel wat minder, maar nog waren de beste kansen voor Oranje. Pas in blessuretijd viel de beslissing in Nederlands voordeel.

Veel kansen

"Het gebeurt niet vaak dat je drie keer de lat raakt, twee keer de paal raakt en handenvol corners krijgt", sprak bondscoach Jonker over de vele kansen van zijn elftal. "Hij viel maar niet. Als het dan in de allerlaatste seconde wel gebeurt.. Dat is wat anders hier in het Utrecht-stadion dan bij DOVO op veld vier. Daar kan het ook gebeuren. In deze ambiance is topsport op zijn best."
Jonker had geen wanhoop. "Elke aanval was een kans of een bal voor de goal", zegt de oefenmeester. "We wilden heel veel druk zetten. Gelukkig wierp het zijn vruchten af. Voor dit team is het geweldig."
Bondscoach Andries Jonker in gesprek met verslaggever René van den Berg