Wat kan Californië betekenen voor Utrecht? Burgemeester Dijksma neemt het vliegtuig

Een deel van de Utrechtse delegatie een dag voor het begin van de handelsmissie.
Een deel van de Utrechtse delegatie een dag voor het begin van de handelsmissie. © Twitter / @EBUtrecht
Utrecht - Burgemeester Dijksma van Utrecht is vanaf vandaag op handelsmissie in Californië. Ze is daar samen met 20 bedrijven en organisaties uit de regio Utrecht. Dijksma is daar vanwege haar rol als burgemeester, maar ook omdat ze voorzitter is van de Economic Board Utrecht. Koningin Máxima en verschillende ministers zijn ook aanwezig in de Verenigde Staten.
"In San Francisco zal ik onder andere in gesprek gaan met London Breed, de burgemeester van deze stad en met Eleni Kounalakis, de Luitenant-Gouverneur van Californië", aldus Dijksma in een brief aan de Utrechtse gemeenteraad.

Digitale gezondheidszorg en medische technologie

De focus van de reis ligt op digitale gezondheidszorg en medische technologie. Volgens Dijksma zijn dat onderwerpen waarin veel bedrijven in de regio Utrecht actief zijn. Het doel is onder andere om met Amerikaanse partners te praten over economische samenwerking op die gebieden.
"De handelsmissie aan Californië staat in het teken van Life Sciences & Health en Urban Mobility. Dit zijn beide onderwerpen waarop de regio Utrecht zich nadrukkelijk profileert en waar onze regio toonaangevende bedrijvigheid op kent. Dit wordt bevestigd door de grote afvaardiging vanuit onze regio aan deze missie. De Economic Board speelt een belangrijke rol in de nationale en internationale positionering van onze regio om Utrechtse voorbeelden en innovaties op een wereldpodium te etaleren", aldus de burgemeester.
Dijksma laat het laatste gedeelte van de handelsmissie schieten. Ze komt eerder terug naar Utrecht vanwege de commisievergadering van 8 september.