Airpods leiden politie naar fietsendief

Archieffoto.
Archieffoto. © Tobias Bos
Utrecht - In het centrum van Utrecht is een fietsendief tegen de lamp gelopen nadat hij uiterst nauwkeurig kon worden gevolgd. De man had een elektrische fiets in Amsterdam gestolen, maar had over het hoofd gezien dat in de fietstas nog een paar airpods van de rechtmatige eigenaar lag.
De eigenaar kon op afstand zien waar zijn airpods zich bevonden en wist daardoor ook waar zijn fiets was. Hij schakelde de politie in en bekeek ondertussen de camerabeelden bij het hotel waar de fiets was gestolen. Daardoor kon hij ook een goed signalement van de verdachte geven.
"De man vertelde ons verder dat de fiets bewoog via het Utrecht Centraal Station, de Adelaarsstraat, Gruttersdijk en toen stopte op de van Asch van Wijckskade", laat de politie weten. "Hierop zijn we met twee motorrijders gaan zoeken in de directe omgeving naar de fiets."
Zowel de fiets als de verdachte werden vervolgens gevonden. De man werd aangehouden en de eigenaar kreeg niet veel later zijn fiets terug. "Complimenten aan de aangever zo zien we ze graag", zegt de politie.