Weer is het raak bij FC Utrecht, hooligans gooien vuurwerk naar eigen speler

Utrechtse hooligans gooien vuurwerk naar hun eigen speler
Utrechtse hooligans gooien vuurwerk naar hun eigen speler © Orange pictures
Utrecht - FC Utrecht-supporters hebben zich weer misdragen. Tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard werd er vlak na rust vanuit het uitvak vuurwerk gegooid naar de eigen wisselspelers. Can Bozdogan werd daarbij bijna geraakt. Vorige week ging het ook al mis, toen er oerwoudgeluiden te horen waren nadat Ajax-spits Brian Brobbey de Amsterdammers op 2-0 had gekopt.
Scheidsrechter Allard Lindhout legde de wedstrijd na het incident kort stil en liet de stadionspeaker omroepen dat bij een volgend incident de wedstrijd zou worden gestaakt. Dat gebeurde in minuut 72, toen Fortuna-fans bekers naar het veld gooiden. Na enkele minuten kon de wedstrijd weer worden hervat, waarna Utrecht met 4-2 wist te winnen.

Drugsgebruik supporters

De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma zei gisteren al zich zorgen te maken over het gedrag van de supporters. Drugsgebruik speelt daarbij volgens haar een grote rol. "Het was voor de zomerstop al steeds raak. Zelfs bij wedstrijden waarvan je eigenlijk verwacht dat het niet uit de hand zal lopen, zoals bij Cambuur, gebeurt dat toch."
Ook FC Utrecht sprak zich al uit tegen het gedrag van de eigen aanhang. "Dit onaanvaardbare gedrag tolereren we niet en we doen er alles aan om het uit ons stadion te weren", liet de club vorige week in een reactie weten, nadat het zijn excuses had aangeboden aan Brobbey in de vorm van een bloemetje. Ook tijdens de wedstrijd tegen Ajax werd er al vuurwerk gegooid, toen ontplofte er een bom in de buurt van Ajax-doelman Remko Pasveer.