Politie pakt Utrechter op na vuurwerkbom in Galgenwaard, ook tiener aangehouden na ongeregeldheden Utrecht - Ajax

© ANP
Utrecht - De politie heeft na de wedstrijd FC Utrecht - Ajax vanmiddag een 28-jarige Utrechter aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een vuurwerkbom te hebben gegooid tijdens de wedstrijd in de Galgenwaard. Ook zijn er een jongen van 14 jaar en twee mannen van 19 en 34 jaar oud uit de regio Utrecht aangehouden voor ongeregeldheden na de wedstrijd.

FC Utrecht spreekt schande

FC Utrecht baalt ontzettend van de misdragingen van een deel van de supporters, vanmiddag in de wedstrijd tegen Ajax. "Ik ben zeer teleurgesteld in de individuen die dit doen", zegt directeur Thijs van Es. "Ik vind het echt een schande."
Nadat er in de tweede helft een vuurwerkbom ontplofte op de tribunes van de Galgenwaard, legde scheidsrechter Makkelie de wedstrijd kort stil. "De persoon die de vuurwerkbom heeft gegooid is geïdentificeerd en opgepakt", liet Van Es eerder al weten in gesprek met RTV Utrecht. Ook degenen die "rare taal" bezigden op de tribunes zijn in beeld. Van Es doelt daarmee op de supporters die racistische geluiden maakten na het doelpunt van Brian Brobbey. "Daar gaan we achteraan."
Directeur Thijs van Es in gesprek met RTV Utrecht-verslaggever René van den Berg

Stadionverbod

Of die supporters een stadionverbod opgelegd krijgen, laat Van Es nog in het midden. "Een stadionverbod is onderdeel van wat je kan doen. Maar we moeten dit breder oppakken met OM en politie. Onder meer met gebiedsverboden bijvoorbeeld."
Het enige lichtpuntje dat de FC Utrecht-directeur zag, is het feit dat medesupporters zich uitspraken tegen het gedrag op de tribunes. "Ik zou zeggen: iedereen die om dit soort gasten heen staat moet goed helpen hun club te steunen en dit te veroordelen."

Lik-op-stuk beleid

Ook burgemeester Sharon Dijksma noemt het gedrag "een regelrechte schande", schrijft ze op Twitter. "We voeren een lik-op-stuk beleid ten aanzien van de raddraaiers die het voor anderen verpesten."