Ramen en deuren in Utrecht wagenwijd open door warmte, insluiper probeert het via regenpijp

© Politie Utrecht Centrum
Utrecht - In Utrecht is een insluiper betrapt op de Notebomenlaan. Hij probeerde via een regenpijp een appartementencomplex binnen te komen.
Een getuige zag de man en gaf een signalement door aan de politie. Agenten troffen hem aan achter een geparkeerd busje, waar hij zich had verstopt. Het bleek te gaan om 'een zeer bekende insluiper', meldt de Politie Utrecht Centrum op Instagram. De man was nog nergens binnen geweest. Hij heeft een aantal bekeuringen gekregen en is de wijk uitgestuurd.
Veel ramen en balkondeuren van het appartementencomplex aan de Notebomenlaan stonden open vanwege het warme weer. Agenten waarschuwden bewoners dat er een insluiper actief was geweest, waarop meerdere mensen hun woning beter afsloten. "Wij adviseren ramen en balkondeuren gesloten te houden, als je 's nachts geen ongewenst bezoek wilt hebben", aldus de politie.
Even later konden agenten weer naar de Notebomenlaan. Het ging dit keer niet om een insluiper, maar om twee autokrakers in de straat. Agenten konden het duo aanhouden terwijl ze nog in het voertuig zaten. Hun buit was een zonnebril.