GGD Utrecht zoekt personeel voor nieuwe prikronde

© RTV Utrecht
Utrecht - De GGD Utrecht is voor de nieuwe ronde inentingen in het najaar op zoek naar personeel. Naar verwachting zijn ze op tijd klaar met het vullen van vacatures.
Wel is het nog wachten of het aangepaste coronavaccin waar het kabinet op hoopt tijdig door de Europese geneesmiddelenwaakhond kan worden beoordeeld. Zodra de seinen op groen gaan, staan de GGD'en klaar voor de nieuwe prikronde.
In eerste instantie zijn mensen met een hoger risico op een ernstig verloop van een coronabesmetting aan de beurt voor een herhaalprik, evenals zorgpersoneel met patiëntencontact. Het is de bedoeling dat de GGD'en vanaf half september 700.000 prikken per week kunnen zetten.

Werving personeel

Ondertussen zoeken ook andere GGD'en naar personeel. De GGD Gelderland-Midden meldt dat het werven van prikkers en mensen voor administratieve functies goed gaat. "Het werven van verpleegkundigen en artsen is wel iets moeilijker", laat een woordvoerder weten, maar ze verwacht dat ook dat goedkomt.
Verder is de GGD Groningen blijvend op zoek naar artsen. In Zaanstreek-Waterland, Kennemerland en Twente wordt eveneens nog personeel gezocht en opgeleid.

Aangepast coronavaccin

Het kabinet wil aangepaste versies van de coronavaccins van Pfizer en Moderna gebruiken voor de nieuwe prikronde in september. De vaccins moeten beter beschermen tegen de omikronvariant van het virus. Het Europees geneesmiddelenbureau (EMA) buigt zich momenteel over de nieuwe versies van de prikken van Pfizer en Moderna.
Het is nog onduidelijk wanneer dat oordeel klaar is. Het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen - onderdeel van het EMA - denkt "in de loop van september" met een uitspraak te komen. Als de aangepaste vaccins niet voor half september beschikbaar zijn, komt het Outbreak Management Team Vaccinatie met een nieuw advies over de aanpak van de najaarscampagne.