Gesink heeft genoten van Utrecht en steunt boerenactie: 'Respect dat ze ons de koers niet onmogelijk hebben gemaakt'

© RTV Utrecht / Annemarie de Wit
Utrecht - Robert Gesink heeft twee waanzinnige 'Utrechtse' Vuelta-dagen gehad. In gesprek met RTV Utrecht prijst hij het vele publiek dat langskwam. Ook spreekt hij zijn steun uit voor de boeren die protesteerden bij Woudenberg.
"Als boerenzoon heb ik het nieuws natuurlijk allemaal gevolgd. Ik ben opgegroeid met koeien melken, dus het doet me zeker wat." De demonstranten stonden met vlaggen en trekkers langs het route. Zoals beloofd kwamen ze niet het parcours op. "Respect voor die mannen dat ze ons de koers niet onmogelijk hebben gemaakt."
Gesink mocht vandaag de leiderstrui dragen omdat hij vrijdag met zijn ploeg Jumbo-Visma het snelste was in de tijdrit. "De aantallen toeschouwers gisteren waren echt bizar. De eerste paar kilometers had ik kippenvel."
"En vandaag was het wederom heel druk", zegt Gesink na de finish op Utrecht Science Park. "Ook hier in de finale weer. Het is schitterend om dit evenement in Nederland te hebben. Je merkt dat de sport leeft. En het was bizar mooi om in het rood in Nederland te mogen rijden."

Stukje Dom

Omdat Gesink gisteren won, kreeg hij een bijzonder stuk steen overhandigd. "Het was een stukje van een kathedraal of een kerk, als ik het goed heb." De verslaggever weet hem te vertellen dat het gaat om een stuk steen van de Domtoren. Gesink is er blij mee, al weet hij nog niet of het bij hem thuis belandt. Omdat de prijs werd gegeven na een ploegentijdrit, sluit hij niet uit dat het stukje Dom op kantoor bij de sponsor eindigt.