Feestelijke tweede etappe Vuelta finisht op bomvol Science Park, Sam Bennett wint massasprint

© ANP
Utrecht - Sam Bennett heeft vanmiddag op het Utrecht Science Park de tweede etappe van de Vuelta gewonnen. De race eindigde na een kleine 4 uur wielrennen zoals verwacht in een massasprint. Langs de route was het groot feest; de wedstrijdorganisatie spreekt van een 'uitzinnig Nederlands publiek'.
De Ier Bennett finishte voor de Deen Mads Pedersen en de Belg Tim Merlier. Nederlander Mike Teunissen werd vierde, daardoor neemt hij de leiderstrui over van landgenoot Robert Gesink.
Het was supermooi om die dikke rijen toeschouwers overal te zien.
Robert Gesink
De race startte vanmiddag in Den Bosch. Bij Rhenen kwamen de wielrenners onze provincie in. Daarna trokken ze via onder meer Woudenberg, Amersfoort en het voormalige vliegveld in Soesterberg naar de finishlijn in Utrecht Science Park.
In Woudenberg hadden honderden boeren zich verzameld voor een protest. Ze stonden met trekker, omgekeerde vlaggen en spandoeken langs het parcours. De boeren hielden zich aan hun belofte de wedstrijd niet te hinderen. Hun protest was een paar seconden te zien op tv.

Bergpunten in Amerongen

De eerste bergtrui van de Vuelta is in handen van Julius van den Berg. De Nederlander kwam als eerste boven op de Amerongse Berg, dat was volgepakt met honderden of misschien wel duizenden wielerliefhebbers.
Robert Gesink heeft enorm genoten van de race. Omdat hij na de eerste etappe vrijdag in Utrecht klassementsleider was, mocht hij vandaag in de rode trui van Den Bosch naar Utrecht rijden. "Het was 150 kilometer met een glimlach en de laatste 25 kilometer met een grimas, maar het was supermooi om die dikke rijen toeschouwers overal te zien. Het was genieten voor mij, maar ook voor de ploeg. Het was fantastisch om in eigen land in die rode trui te rijden."
Morgen staat een rit op het programma die start en finisht in Breda. Daarna volgt een rustdag, dinsdag vervolgen de renners hun weg in Spanje.