Het studentenleven van Sophie (23) en Eveline (24) zit er (bijna) op: 'Betekent niet dat alles nu ineens serieus moet zijn'

© RTV Utrecht/ Bernadette Keizer
Utrecht - Sophie (23) en Eveline (24) genieten in het Utrechtse Griftpark van de laatste zonnestralen van de zomer. Hits van Harry Styles klinken uit de box die ze hebben meegenomen. Ze hebben stokbrood met smeersels. Een blikje fris erbij. Meer hebben ze niet nodig.
De twee vriendinnen wonen hier vlak om de hoek in Wittevrouwen. Ze ontmoetten elkaar vijf jaar geleden bij hun studentenvereniging Veritas. "Vijf jaar, da's eigenlijk best lang zeg", zeggen ze lachend.

Dit is de achtste aflevering van de serie #wijzijnutrecht. Vanwege de 900e verjaardag van Utrecht portretteren we in tien afleveringen tien Utrechters uit de verschillende wijken van de stad.

De serie is ook terug te vinden op onze Instagram.

Sophie: "Onze vriendschap is door de tijd heen gegroeid. We kwamen bij elkaar in een jaarclub en deden steeds meer dingen samen. Eveline is spontaan en ondernemend, ze legt makkelijk contact. Dat vind ik leuk aan haar."
Eveline: "Dat vind ik ook van Sophie. Ze is gezellig, open en lief. Met elkaar kunnen we lachen. We zijn allebei mensen die ervan houden om leuke dingen te doen, niet stil te zitten. Dan trek je toch snel naar elkaar toe."

'Gek besef'

Sophie: "We wonen allebei in Wittevrouwen. Een straat van elkaar verwijderd. Dat is top. Ik woon samen met zes huisgenoten. Een typisch studentenhuis kun je het noemen. Een beetje viezig, maar ook heel gezellig."
Eveline: "Bij mij thuis is het rustiger. Ik woon met twee huisgenoten. Maar ja, mijn studentenleven is na deze zomer eigenlijk voorbij. Een gek besef, is dat."
Ik zal wat meer met mijn hoofd in de boeken moeten duiken en wat minder feesten doordeweeks.
Sophie
Sophie: "Ik snap wat je bedoelt. Ik ga na de zomer een master psychologie doen. Dus ik zal wat meer met mijn hoofd in de boeken moeten duiken en wat minder feesten doordeweeks. Vind ik ook niet erg. Dat hele leuke, maar ook drukke studentenleven, heb ik nu wel gehad."
Eveline: "Ik heb mijn studie communicatie afgerond. Nu ga ik aan de slag als projectmanager bij een creatief communicatiebureau. Geen student meer dus, maar dat wil niet zeggen dat het nu allemaal serieus moet zijn. Ik ben nog steeds dezelfde persoon die houdt van leuke dingen ondernemen. Dat ga ik ook blijven doen."
Eveline (links) en Sophie (rechts) genieten van de laatste zonnestralen van de zomer.
Eveline (links) en Sophie (rechts) genieten van de laatste zonnestralen van de zomer. © RTV Utrecht/ Bernadette Keizer
Sophie: "Daarnaast merk je dat ook steeds meer vriendinnen van ons in dezelfde fase zitten. De leuke, spontane dingen verschuiven dan wat meer naar het weekend. Ook gezellig toch?"

Verdwaald

Eveline: "Wat we vinden van onze wijk? Wittevrouwen is voor ons ideaal. Je bent zo in de binnenstad, maar hebt niet de drukte. Er wonen hier veel studenten, maar ook gezinnen. Een leuke mix."
Sophie: "Ik heb het hier ook naar mijn zin. Voorheen woonde ik in Kanaleneiland. Via verenigingsgenoten kon ik een kamer krijgen. Mensen zeggen vaak: ik kan hier zo verdwaald raken. Dat vind ik er juist zo mooi aan. Wittevrouwen met de schattige straatjes."