Opening hoofdkantoor Vuelta in de Jaarbeurs: 'Utrecht hoort bij de Vuelta-familie'

© RTV Utrecht / Fleur Kleinhuis
Utrecht - Het Vuelta-feest in Utrecht barst nu echt los. In de binnenstad, bij de Jaarbeurs, werd vandaag officieel het hoofdkwartier van de wielerronde van Spanje geopend.
Met het doorknippen van een lintje maakte burgemeester Sharon Dijksma de opening officieel. Zo'n tweeduizend werknemers lopen deze dagen in de Jaarbeurs om de Spaanse wielerronde, die donderdag van start gaat met de ploegenpresentatie, in goede banen te leiden. In het hoofdkwartier worden alle renners geregistreerd, zijn de persconferentie en worden alle medewerkers en sporters getest.
Het hoofdkwartier van de Vuelta is geopend door burgemeester Sharon Dijksma
"De opening was fantastisch", vertelt Javier Guillén, de directeur van de Vuelta. "En natuurlijk heel belangrijk. Dit is het moment dat de Vuelta echt gaat beginnen. De komende twee dagen gebeurt alles hier voor dat de ronde van start kan." Sharon Dijksma was ook enthousiast over de opening: "Het is mooi om te zien wat voor een dynamiek er ontstaat wanneer de organisatie met tweeduizend mensen neerstrijkt in de stad, dat is fantastisch."

Vuelta-familie

"De organisatie van de Vuelta is één grote familie", zegt Javier. "Utrecht is zeker onderdeel van de familie, we voelen ons hier echt thuis door de gastvrijheid van de burgemeester en van de stad." Dijksma vult aan: "We hebben gisteren ook samen gegeten. Voor een ander team van de Vuelta heb ik van de week bij mij thuis gekookt. We proberen de familie van de Vuelta goed een plek te geven. Ik denk inmiddels zo goed met elkaar zijn dat het voelt alsof het familie is."