Komt na de Giro en La Vuelta ook de Tour de France Femme naar Utrecht?

© Orange Pictures
Utrecht - Het is hoog tijd dat de Tour de France Femmes naar Nederland komt. Dat vindt het Business Peloton Utrecht. "Na drie mannenrondes is het écht tijd voor de dames", zegt voorzitter Marloes van den Berg.
Het Business Peloton zet zich in om grote wielerevenementen naar Utrecht te halen. De Domstad haalde eerder al dé drie grote rondes voor mannen binnen: de Tour, Giro en nu op het programma La Vuelta. "Wij vinden inclusiviteit belangrijk. De sport - en vooral ook de dames uit de sport - verdienen het om nu een keer in de spotlights te staan."

De Tour de France Femmes vond dit jaar tussen 24 en 31 juli plaats. De vrouwen reden van Parijs naar de Vogezen. Verschillende Nederlandse dames wonnen etappes, waaronder Lorena Wiebes uit Mijdrecht.

Voordat het zover is, moet nog een hoop gebeuren. Zo zal het BPU bijvoorbeeld in gesprek gaan met de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielerunie) over de verdere invulling. Van den Berg treffend: "Er moet nog heel wat water door de Rijn."

Ede gaat ervoor

Ook burgemeester Sharon Dijksma is inmiddels geïnformeerd over het plan en er worden gesprekken gevoerd met de burgemeester van Ede. Die gemeente wil de tour ook graag naar Nederland halen. Als het aan hen ligt, vindt het evenement al over twee jaar plaats. "Ik denk dat we meer tijd nodig hebben, maar hoeveel precies: dat is nog koffiedik kijken." Van den Berg weet dat het daarbij ook afhankelijk van de internationale wieleragenda is.