Mbo'ers voor het eerst op de UIT: 'We voelen ons alleen maar welkom!'

© RTV Utrecht
Utrecht - Een condoom voor de snelste op de stormbaan, een kledingstukje minder voor de verliezer. Op die manier wakkert Lotte Welten, van mbo-studentenvereniging R.S.H.V. Utrecht, het studentensfeertje op de UIT gezellig aan. Dit jaar zijn voor het eerst mbo-studenten op de introfuif welkom.
De Utrechtse Introductie Tijd stelde dit jaar 200 kaarten beschikbaar voor mbo-studenten, daarvan werden er 26 verkocht. "Veel zijn dat er niet", erkent Welten. Haar verklaring? "De UIT is onder mbo'ers niet écht bekend. Maar goed, we moeten ergens beginnen."

Kloof verkleinen

De mbo'ers die er wél zijn, voelen zich meer dan welkom. En om volgend jaar nog meer deelname te realiseren, werft R.S.H.V. erop los. Welten: "Ik heb vooral veel zin om ze te zien. En hopelijk zijn zij net zo enthousiast als ik om kennis te maken."
De UIT, die maandag 15 augustus startte en donderdag eindigt, helpt daardoor de kloof tussen verschillende soorten studenten te verkleinen. Toch valt er nog een wereld te winnen. Zo zijn mbo'ers vaak niet welkom bij studentenverenigingen en bij een aantal studentenkroegen in de stad.