Silke (18) hangt posters op in Utrecht om een kamer te vinden: 'Huisgenoot aangeboden'

© Eigen foto
Utrecht - Met geel-rode posters met een korte omschrijving van zichzelf, een fotootje en de tekst 'Huisgenoot aangeboden' hoopt de 18-jarige Silke een kamer te kunnen vinden in Utrecht. In september gaat de Brabantse beginnen aan een studie diergeneeskunde, maar dan wil ze ook haar eigen plekje hebben in de stad. "Ik heb alles al geprobeerd."
Op de eerste dag van de UIT-week vertelt Silke hoe ze eerder probeerde een kamer te vinden. "Bijvoorbeeld via Kamernet, Facebook en mijn eigen netwerk, maar daar is niets uitgekomen." De Brabantse woont in de regio Eindhoven. Zonder kamer zou ze dagelijks ruim drie uur kwijt zijn aan reistijd.
Inmiddels hangen de posters al een maand in de stad Utrecht en heeft ze zo'n 15 reacties gekregen, maar de gouden tip zat er nog niet tussen. "Een paar keer was het te duur of hadden bewoners de eis dat hun huisgenoot ouder is dan 20 jaar. Tja, dat ben ik niet."
Met de posters, waar ook een QR-code op staat, doet Silke een laatste poging om voor de aanvang van haar studie een plekje te vinden. "Ik woon niet extreem ver weg, maar het zou toch wel oncomfortabel zijn om iedere dag zo'n lange afstand te reizen."
Voorlopig laat ze de posters dus in de stad hangen. Mocht het niet lukken, dan rest haar niets anders dan gebruik te maken van het openbaar vervoer en te wachten tot er ergens toch een kamer vrijkomt. Ze blijft hoopvol. "Als ik eenmaal studeer, gaat het toch vaak via via."