10 goede plekken om naar de Vuelta te gaan kijken

Utrecht - Een ploegentijdrit op vrijdag en een mooie rit door de provincie op zaterdag. Dat staat ons te wachten tijdens de start van de Vuelta. Op tal van plekken kan je de renners voorbij zien komen. Hier vind je een lijstje met hotspots.

Etappe 1 op vrijdagavond 19 augustus:

1. De Langerakbrug in Utrecht. Hier komen de renners vrijdagavond niet één maar twee keer langs! Eerst fietsen ze over de Langerakbrug om er kort daarna onderdoor te rijden. Als je op de brug staat, kan je goed zien hoe de renners na een krappe bocht weer versnellen richting het centrum.
2. De Maliesingel/Maliebaan. De ploegentijdrit voert langs deze twee iconische stukjes Utrecht met veel groen. Hier is genoeg ruimte om te staan. Als je voor de binnenkant van de singel kiest, kun je misschien zelfs zittend kijken. De Maliebaan is het eerste lange rechte stuk waar de renners waarschijnlijk vaart kunnen maken. En volgens de organisatie is het het oudste fietspad ter wereld.
3. De Jaarbeurs. Hier zijn de start en finish van de ploegentijdrit en het is de spil van de Vuelta-start. Veel bedrijvigheid dus.
4. De Biltstraat, Wittevrouwensingel en Blauwkapelseweg zijn ook interessante locaties. Op de Biltstraat wordt er flink tempo gemaakt, maar daarna volgen een paar lastige bochten.
5. Wie van snelheid houdt kan zeker ook terecht in Overvecht. Op de Brailledreef en Einsteindreef zal er vol gas worden gegeven. Op de rotonde bij het Henri Dunantplein wacht de renners een spectaculaire lus. En dan gaan ze nog een keer over de Einsteindreef, richting de Marnixlaan.

Etappe 2 op zaterdag 20 augustus:

1. Rhenen, Lijnweg. Hier rijdt het peloton rond 15.20 uur de provincie Utrecht in. Vanaf de brug heb je niet alleen een goed uitzicht op het parcours, je kijkt ook mooi weg over de Nederrijn.
2. Woudenberg, Zeisterweg. Op de kruising met de Doornseweg komen de renners twee keer langs. Voor het eerst rond 16.00 uur, daarna nog eens rond 16.30 uur. Dit is een rechte, brede weg en waarschijnlijk is er meer dan genoeg plek om langs de route te staan. In Woudenberg en Scherpenzeel is wel een publieksvriendelijke actie van boeren gepland.
3. De Amerongse Berg. Een goede plek voor koersliefhebbers, waar de eerste punten te verdienen zijn voor de bergtrui. Aan de voet vind je wielercafé De Proloog, waar van alles te doen is.
4. Vliegbasis Soesterberg is een van de hoogtepunten in het parcours van de tweede etappe. Het zal een bijzonder gezicht zijn om de renners over de landingsbaan te zien rijden. Ook zijn hier punten te verdienen, want er is een tussensprint op de vliegbasis.
5. Utrecht Science Park. De finishlijn van de tweede etappe is op de Leuvenlaan. Wie-o-wie gaat er met de bloemen vandoor in Utrecht? Een pure sprinter of toch een rappe rittenkaper?