Zes aanhoudingen na beroving van halsketting in centrum van Utrecht

Archieffoto.
Archieffoto. © Pixabay
Utrecht - In het centrum van Utrecht zijn dit weekend zes mannen opgepakt na een beroving van een halsketting. Dat schrijft de politie op Instagram.
Het incident gebeurde op de Vismarkt. De verdachte leidde de kettingdrager af door fysiek contact te maken. Daarna rukte de verdachte de ketting van de nek van zijn slachtoffer en ging ervandoor.
De kettingdrager belde meteen het alarmnummer en met behulp van camera's die in de stad hangen, hielden agenten in de directe omgeving zes mannen aan. Volgens de politie waren zij allen op hun eigen manier betrokken bij de diefstal. "Denk daarbij onder andere aan het afleiden van het slachtoffer en het snel overgeven van de ketting", aldus de politie.
De politie waarschuwt dat het aantal zakkenrollen winkeldiefstallen in deze vorm aan het toenemen is in Utrecht. "De daders zijn veelal jonge mannen die rondtrekken door ons land en overal hun diefstallen plegen", schrijft de politie op Instagram. "De slachtoffers van kettingrovers worden veelal benaderd door de jonge mannen die hen dan in gebrekkig Engels een vraag stellen. Op dat moment worden de sieraden die het slachtoffer op of bij zich draagt gestolen."