FC Utrecht spreekt schande van supportersrellen; beveiliger gewond en ME bekogeld met stenen

© FCU Photo
Utrecht - Na de wedstrijd tussen FC Utrecht en Cambuur zijn gisteren rellen uitgebroken. Een beveiliger van FC Utrecht raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Ook werd de ingeschakelde ME bekogeld met stenen. De club en burgemeester Dijksma spreken schande van het geweld. De politie is een onderzoek gestart naar de relschoppers en inmiddels is een 27-jarige man uit Utrecht opgepakt voor vermeende betrokkenheid bij het incident.
FC Utrecht speelde gisteren de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, maar de ploeg van de nieuwe trainer Henk Fraser kwam tegen Cambuur niet verder dan 0-0. Het is voor het eerst sinds 2016 dat het FC Utrecht niet is gelukt de eerste wedstrijd van het seizoen op eigen veld te winnen.

'Schandalig'

Na de wedstrijd braken rellen uit. FC Utrecht-directeur Thijs van Es laat in een statement weten het gedrag van een groep aanhangers richting eigen veiligheidspersoneel en de ME 'schandalig' te vinden. "Ik noem het bewust geen supporters, want dit heeft in niets met support of onze club te maken", schrijft hij. "Veiligheidspersoneel en ME in onveiligheid brengen, terwijl zij er juist zijn om veiligheid voor eenieder in het stadion te waarborgen is echt schandalig."
"Deze eerste wedstrijd van het seizoen zou een feest moeten zijn, moeten voelen als thuiskomen. Het voelt nu als een valse start en dan druk ik me nog mild uit", zegt Van Es. "We zijn geschokt en gaan samen optrekken met het Openbaar Ministerie om deze relschoppers, goed te zien op de beelden, hard te straffen."
Ook burgemeester Dijksma spreekt zich uit tegen de rellen. "We zullen er alles aan doen de daders op te sporen en te bestraffen", schrijft ze op Twitter.