NS test inchecken met betaalpassen

© NS
Utrecht - Om het reizen met de trein makkelijker te maken, gaat de NS testen met contactloos inchecken met een betaalpas. Vanaf gaat het Utrechtse spoorbedrijf op zoek naar reizigers die de nieuwe mogelijkheid vanaf 29 augustus willen proberen. De proef is bedoeld om inzicht te krijgen in ervaringen van reizigers en op termijn moet de incheckmogelijkheid voor iedereen beschikbaar worden.
De NS zoekt voor de proef een grotere groep mensen die door het hele land reizen. Klanten worden via de mail benaderd om mee te doen, maar komende week gaan NS-medewerkers ook reizigers op de stations in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Den Bosch en Delft uitnodigen voor de proef. Als dank voor hun deelname mogen de reizigers in de eerste klas reizen voor de prijs van de tweede klas.
Vorige week werd nog bekend dat de invoering van OVpay - zoals het systeem gaat heten - zeker een half jaar vertraging heeft opgelopen. Eerst zou iedereen al deze zomer met een betaalpas kunnen inchecken, maar dat doel is dus niet gehaald.
Uiteindelijk is het de bedoeling dat het systeem uiteindelijk niet alleen in treinen, maar in het hele openbaar vervoer wordt gebruikt. Reizigers kunnen dan zowel hun pinpas als ook hun creditcard of digitale betaalpas op smartphone of smartwatch gebruiken. Op de stations zijn inmiddels alle incheckpalen voorzien van nieuwe kaartlezers en afbeeldingen van ov-chipkaarten en het contactloos betalen logo.