Weinig animo bij mbo'ers voor UIT: 'Het is natuurlijk voor het eerst'

© Hugo van Krimpen
Utrecht - Van de 200 kaarten die de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) beschikbaar stelde voor mbo-studenten zijn er 26 verkocht. "We zijn tevreden met dit aantal", zegt UIT-woordvoerder Casper van Strien. Het is dit jaar voor het eerst dat mbo'ers mee kunnen doen aan de UIT.
Volgens van Strien had het bestuur geen idee hoeveel kaarten er verkocht zouden worden. "Het is natuurlijk voor het eerst dat mbo'ers zich kunnen opgeven en het is dan heel lastig om in te schatten hoeveel kaarten er verkocht gaan worden. Het aantal verkochte kaarten is in ieder geval niet lager dan verwacht en we zijn niet teleurgesteld. Het is een nieuw project, en het is gaaf dat er 26 kaarten verkocht zijn. Bij het beschikbaar stellen van 200 kaarten hielden we al rekening met een ruime marge."

Groei?

Van Strien verwacht de komende jaren een toename van het aantal deelnemende mbo-studenten. "Als dit wordt doorgezet verwachten we dat de UIT meer gaat leven onder mbo'ers. Zoiets moet groeien" Volgens van Strien is er bij de organisatie wel eerder nagedacht over deelname van mbo-studenten. "Nu wisselen wij ieder jaar van bestuur en weet ik niet of mbo'ers zelf met dit geluid kwamen. Dit jaar was dat wel het geval en hebben we samen gekeken of de UIT geschikt is voor hen. De conclusie is dat de week relevant is voor mbo-studenten."
De UIT vindt volgende week plaats en in totaal doen er zo'n 3700 studenten mee. Inschrijven is niet meer mogelijk. De deelname van mbo'ers is een proef, het bestuur van volgend jaar beslist of de deelname van mbo-studenten wordt voortgezet.