Driedaagse fietsbeurs in Utrecht gaat niet door vanwege tekort aan fietsen

© ANP
Utrecht - Het fietsevent Bike Motion in de Utrechtse Jaarbeurs gaat dit jaar opnieuw niet door. Oorzaak is een tekort aan fietsen: door de combinatie van een grote vraag naar fietsen en wereldwijde leveringsproblemen, zijn er niet genoeg fietsen om een volwaardig evenement te organiseren.
Veel mensen zijn de afgelopen jaren meer gaan fietsen, mede door corona, zegt Esther Driessen van de Jaarbeurs. "Aan de andere kant hebben veel fabrikanten moeite met het leven van onderdelen, onder andere door de situatie in Oekraïne. Je moet als consument heel lang wachten tot je fiets uiteindelijk bij je bezorgd wordt."

Kale bedoening

Het gevolg van beide ontwikkelingen is dat áls de fiets eenmaal geleverd is dat 'ie dan meteen richting die consument gaat. "Op die manier krijgen verkopers amper de kans hun producten op een beurs, zoals Bike Motion, te laten zien. We hadden het door kunnen laten gaan, maar dan zou het een kale bedoening worden. Dat wilden we niet."
Volgens de Jaarbeurs kunnen bezoekers zo niet "maximaal geïnspireerd" worden en dus gaat het driedaagse evenement niet door. Ook in 2021 werd Bike Motion afgeblazen, toen werd het event een jaartje verplaatst. Hetzelfde gebeurt nu: het evenement verhuist naar het najaar van 2023.