Vuelta-gedicht op trappen bij Jaarbeursplein onthuld: 'Een blijvend aandenken'

© Bibliotheek Utrecht
Utrecht - Op de trappen bij het Stadskantoor in Utrecht is een Vuelta-gedicht onthuld. Stadsdichter Ruben van Gogh schreef het gedicht 'Wielertaal' in opdracht van de bibliotheek. Samen met inwoners van Utrecht is het vertaald in alle 21 talen van de deelnemende wielrenners aan de Vuelta, maar ook in het 'Uteregs', Bredaas en Bosch, de steden waar de Vuelta langskomt.
"Hele families hebben eraan meegeholpen, van jongeren tot schoonmoeders en oma’s. Een uniek project, dat nog nooit eerder ergens ter wereld werd gedaan", aldus Bibliotheek Utrecht.
De gemeente Utrecht heeft bijgedragen aan de realisering van het gedicht op de trappen. Wethouder Susanne Schilderman vindt dat cultuur en sport in dit project mooi samengaan. Ze noemt het gedicht "een blijvend aandenken in de Utrechtse buitenruimte". Bibliotheek Utrecht heeft een boekje gemaakt met alle versies van het gedicht.
De regio is opnieuw het toneel van een grote wielerwedstrijd. Na de Giro d'Italia en Tour de France gaat nu de Vuelta a España door de stad en provincie. Alle informatie vind je op onze speciale Vuelta-pagina.