Inbreker aangehouden die zich schuil hield op plat dak

Archieffoto.
Archieffoto. © Pixabay
Utrecht - De politie Vleuten-De Meern is op zoek naar een getuige van een inbraak vrijdag. De man zag de verdachte in de Annan Blamanstraat en heeft iets naar hem geroepen. De politie was eerder ook op zoek naar de eigenaar van de buitgemaakte sieraden, maar die is inmiddels gevonden.
De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag om 00.25 uur een melding dat er mogelijk werd ingebroken op de Anna Blamanstraat. Toen de politie daar in de straat kwam zagen ze een man fietsen die er direct vandoor ging, in de richting van de Gerard Revestraat. Die straat werd afgezet en zijn fiets werd al snel gevonden, samen met een aantal gestolen sieraden. Een zoektocht in de tuinen leverde eerst ook niets op, tot agenten de man vanuit een woning op een plat dak zagen liggen. Daar kon hij worden aangehouden.
Aanvankelijk was de politie ook op zoek naar de eigenaar van de sieraden, maar na een melding van een kapot raam is die al wel gevonden. Bij het onderzoek bleek al snel dat dit de woning was waar was ingebroken. De politie zoekt nu nog de getuige die de verdachte heeft gezien.