Dronken scooterrijder rijdt in op agent

© Politie Utrecht
Utrecht - De politie in Utrecht heeft een dronken scooterrijder opgepakt die bij zijn aanhouding inreed op een agent. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
De bestuurder viel gisteravond op toen hij luid schreeuwend en toeterend met zijn scooter door de drukte op de Neude wilde rijden. Ook was volgens de politie snel duidelijk dat de scooterrijder een flinke slok op had.
Hij liet zich alleen niet zo maar staande houden. De bestuurder reed in op een agent, knalde tegen een politiefiets en bleef gasgeven om weg te komen. Hij is uiteindelijk door agenten hardhandig van zijn scooter getrokken.
Op het bureau blies hij een uitslag van 655 ug/l, ruim boven de toegestane hoeveelheid alcohol. Het rijbewijs is ingevorderd en voor het gepleegde verzet bij de aanhouding is ook proces-verbaal opgemaakt.
De politie had gisteravond nog meer te stellen met dronken stappers. Eén 'dame' werd aangehouden omdat ze steeds in de Oudegracht sprong. Omdat ze erg vervelend was toen agenten haar aanspraken is ze meegenomen naar het bureau.