Tracker op gestolen telefoon leidt tot aanhouding Amsterdamsestraatweg Utrecht

© Instagram @politie_utrechtnoord
Utrecht - De politie heeft gisteren vier mannen aangehouden op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Het viertal had gestolen telefoons en andere gestolen goederen op zak. Een van de slachtoffers wist de politie naar de mannen te leiden, dankzij trackingsoftware die hij op zijn gestolen mobiel had geïnstalleerd.
Het leidde tot een heterdaadje: ter plaatse werden de vier mannen gefouilleerd en aangehouden. De mannen zijn voor verhoor ingesloten en de zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie.
De wijkagenten van het gebied benadrukken dat het belangrijk is om gestolen goederen te laten registreren bij de politie met een serienummer. "Wij treffen veel goederen aan bij onderzoeken die wij snel kunnen koppelen aan misdrijven waar aangifte van is gedaan."
Deze week waarschuwde de politie in Utrecht al voor het grote aantal zakkenrollers dat de stad teistert. "We zijn de tel inmiddels, voor ons gevoel, kwijtgeraakt." Diefstal en ook overlast zijn inmiddels een hardnekkig probleem geworden, vooral bij Utrecht Centraal. De gemeente heeft een groot matrixbord bij het station en op het Vredenburg geplaatst om te waarschuwen voor zakkenrollers.