VVD wil opheldering over miljoen aan dwangsommen voor procederende Utrechter: 'Verkwanseling van belastinggeld'

© CU2030
Utrecht - De VVD wil tekst en uitleg over het nieuws dat de gemeente Utrecht bijna 1 miljoen aan dwangsommen moet betalen aan een inwoner. De partij spreekt van 'verkwanseling' van belastinggeld en stelt raadsvragen.
De zaak draait rond het pand en de werfkelder van de man. Volgens de gemeente zijn die in slechte staat. Sinds 2017 is er juridisch getouwtrek en de man maakt bezwaar op bijna elk besluit van de gemeente, die daar vervolgens vaak niet of te laat op reageert. Gevolg: de rechter oordeelt dat het stadsbestuur de man 930.000 euro moet betalen. En dat bedrag kan nog oplopen.
Het AD kwam gisteren met dit verhaal. Een dag later spreekt de VVD, de grootste oppositiepartij, er schande van. De partij wil van wethouder Eelco Eerenberg weten waarom niet op tijd is gereageerd op alle bezwaren en beroepschriften.
Ook vraagt de VVD zich af waarom de verantwoordelijke wethouders niet in de rechtszaal aanwezig waren toen de zaak diende. Tot slot zegt de partij te vrezen dat de gemeente haar juridische zaken niet op orde heeft en dat deze kwestie nog maar 'het topje van de ijsberg' is.