Lachgasrijder die levensgevaarlijke capriolen uithaalde krijgt taakstraf en rijontzegging

© 112mediautrecht
Utrecht - Een 23-jarige Utrechter die onder invloed van lachgas levensgevaarlijke situaties op de weg veroorzaakte, heeft van de politierechter een taakstraf van 100 uur gekregen. Ook is hij voor twee maanden zijn rijbewijs kwijt.
De man scheurde vorig jaar september in zijn auto door Overvecht en Zuilen. Hij reed in het donker zonder verlichting tegen het verkeer in, belandde op een fietspad en negeerde meerdere rode verkeerslichten. Ook ging hij niet in op stoptekens van de politie, verleende hij meerdere keren geen voorrang en ramde hij een verkeersbord.
Toen de Utrechter eenmaal tot stoppen was gedwongen, weigerde hij uit zijn auto te komen door zich aan zijn stuur vast te klampen. Agenten die hem probeerden los te wrikken kregen vervolgens bijna een vuistslag van hem te verwerken.
De man kreeg in totaal een rijontzegging van vier maanden, maar daarvan zijn er twee voorwaardelijk. Mocht hij binnen twee jaar opnieuw in de fout gaan, dan zal hij ook de resterende twee maanden zijn rijbewijs kwijt zijn.