Politie raakt moedeloos van zakkenrollers op Utrecht Centraal: 'We zijn de tel kwijt'

© Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - En weer werd er een zakkenroller opgepakt op Utrecht Centraal. Zaterdag was het opnieuw raak en dat was niet voor het eerst. "We zijn de tel inmiddels, voor ons gevoel, kwijtgeraakt", laat de politie weten.
Het slachtoffer van de zakkenroller liep zaterdagochtend over het perron. Daar liep de zakkenroller hem tegemoet en werd hij kort vastgepakt. Niet veel later merkte het slachtoffer dat hij zijn mobiele telefoon miste. 'Pootje haken', noemt de politie deze techniek.
De beroofde man handelde snel en sprak een omstander aan om 112 te kunnen bellen. Zo kon hij een goed signalement van de dader doorgeven. Via de camera's in Hoog Catharijne wisten agenten de man vervolgens te achterhalen.
Van twee telefoons zijn de eigenaars nog niet achterhaald
Van twee telefoons zijn de eigenaars nog niet achterhaald © Politie Utrecht Centrum
Bij de dader werden vervolgens drie telefoons gevonden. Van twee van de telefoons zijn de eigenaren nog niet achterhaald. Degenen die de telefoons herkennen, kunnen contact opnemen met de politie.
Diefstal en ook overlast zijn inmiddels een hardnekkig probleem geworden bij Utrecht Centraal. De gemeente heeft een groot matrixbord bij het station geplaatst om te waarschuwen voor zakkenrollers.