Twitter sluit kantoor in Utrecht

© ANP
Utrecht - Twitter gaat het kantoor in Utrecht sluiten omdat een groot deel van de werknemers nog altijd thuiswerkt. Naast Utrecht gaan ook kantoren dicht in Seoul, Osaka, Madrid, Hamburg en thuisbasis San Francisco. Verder gaat het sociale mediabedrijf in steden als New York, Tokio en Dublin verder met kleinere kantoren.
De hele operatie moet een kostenbesparing opleveren voor Twitter, al gaat dat mogelijk wel enkele jaren duren. Kantoorruimtes worden pas verlaten als het huurcontract is afgelopen. Als een kantoor dicht gaat en er geen ander Twitter-kantoor in de buurt is, gaan de werknemers volledig vanuit huis werken, laat Twitters personeelsdirecteur Dalana Brand weten.

Thuiswerkbeleid

De stap van Twitter is een nieuwe kostenbesparing nadat het bedrijf in mei al had aangekondigd voorlopig geen nieuw personeel aan te trekken. Ook zou het bedrijf minder aan marketing gaan doen en moesten de kosten voor zakenreizen worden teruggebracht. Tegelijkertijd is Twitter een van de eerste bedrijven die conclusies verbindt aan het eigen ruime thuiswerkbeleid. Al in midden 2020 kondigde het sociale mediabedrijf aan dat werknemers voor altijd vanuit huis kunnen blijven werken. Dat betekent dus wel dat er veel kantoorruimte vrij komt en dat kan de markt daardoor op zijn kop zetten.