Kort geding tegen gemeente Amersfoort van start om namen van spirituele groep bekend te maken

© Floor Drost-Laabidi
Utrecht - De rechtbank in Utrecht behandelt vanmiddag een kort geding tegen de gemeente Amersfoort over de spirituele groep die onderzoek deed naar energieën op begraafplaats Rusthof in Leusden. Het echtpaar Drost-Laabidi hoopt met een rechtszaak de contactgegevens van de spirituele groep te krijgen, zodat er vragen gesteld kunnen worden over wat er zich heeft afgespeeld op de begraafplaats.
Op 11 september vorig jaar deed een spirituele groep van zes personen onderzoek naar energiëen op de begraafplaats. Dit gebeurde met toestemming van de directeur van Rusthof. Toch wisten de nabestaanden er niets van.
Dat een spirituele groep contact probeerde te maken met hun overleden geliefden, zorgde voor veel boosheid bij nabestaanden. Radia Drost-Laabidi heeft daar psychische problemen aan overgehouden. Ze heeft slaapproblemen en slaapt sinds februari in een hotel. Als ze thuis slaapt, zou ze de stemmen horen van haar overleden dochters die begraven liggen op Rusthof.

'Nodig voor psychologisch herstel'

Met de zogenoemde NAW-gegevens hoopt het echtpaar dat ze via de rechter een voorlopig getuigenverhoor kunnen organiseren. Daarbij moeten de zes personen naar de rechter komen en kunnen ze nogmaals bevraagd worden over de specifieke avond op 11 september. Dit zou volgens Radia en haar behandeld arts nodig zijn om stappen in haar psychologisch herstel te maken.
Vooralsnog heeft er geen gesprek plaatsgevonden tussen de mensen van de spirituele groep en het echtpaar Drost-Laabidi. Eerder was er wel een anoniem gesprek geweest op het gemeentehuis met leden van de spirituele groep, maar niet met leden die onderzoek deed op begraafplaats Rusthof. Vervolgens werden leden van die groep online bedreigd naar aanleiding van dit incident, waardoor ze zich niet meer durfden laten zien.