Buitenlandbeurs voor twee Utrechtse wetenschappers

© Pixabay
Utrecht - Twee getalenteerde wetenschappers uit Utrecht krijgen de Rubiconbeurs. Deze beurs is speciaal bedoeld om jonge onderzoekers de kans te geven hun analyses over de grens uit te voeren.
De onderzoekers die de beurs ontvangen zijn Hanne Duindam van de faculteit Sociale Wetenschappen en Lieke van de Haar van het UMC Utrecht. Duindam verhuist voor twee jaar naar de Cambridge University in Engeland. Van de Haar gaat precies de andere kant op: naar de Berlin Institute for Medical Systems Biology in Duitsland.

Onderzoeksvragen

Duindam gaat onderzoeken hoe jongeren weerbaarder kunnen worden tegen de gevaren van het internet. "Er is veel informatie te vinden op het internet. Maar onderscheid maken wat klopt en wat niet, kan erg moeilijk zijn met alle informatie die beschikbaar is." vertelt Hanne Duindam. In Cambridge hoopt Duindam dit thema kundig uit te diepen.
Het onderzoek van Van de Haar is van een compleet andere aard. Zij duikt in de wereld van goed- en kwaadaardige moedervlekken. Haar centrale vraag? 'Hoe transformeert een goedaardige cel in een kwaadaardige tumorcel?'