Boon's Markt en Albert Heijn in Utrecht voorlopig niet meer tot middernacht maar tot 22.00 uur open

In coronatijd was er tijdens lockdownperiodes soms een run op drank in Utrechtse supermarkten
In coronatijd was er tijdens lockdownperiodes soms een run op drank in Utrechtse supermarkten © Koen Laureij
Utrecht - De Albert Heijn aan de Potterstraat en Boon's Markt in de binnenstad van Utrecht mogen voortaan nog maar tot 22.00 uur openblijven in plaats van tot 00.00 uur. De gemeente verleent geen ontheffing meer voor de ruimere openingstijden.
"Eerst corona en nu dit", verzucht Nawin Harpal, eigenaar van Boon's Markt. Iedere twee jaar moet hij een ontheffing aanvragen om langer dan 22.00 uur open te mogen blijven, de gebruikelijke sluitingstijd van supermarkten in Utrecht. Al sinds 2016 is dat het geval: eerst mocht de winkel aan de Ganzenmarkt zelfs tot 02.00 uur 's nachts open, later werd dat middernacht.
Hij ging er dan ook niet vanuit dat hij bij de aanvraag die hij onlangs weer deed ineens nul op het rekest zou krijgen. Maar volgens de gemeente zorgt de late sluitingstijd voor te veel overlast, met name veroorzaakt door de vele verkoop van alcohol in de late avonduren.
Harpal heeft bezwaar aangetekend tegen het besluit van de gemeente. "Het is nu afwachten wat er straks uitkomt", zegt hij. Wat hij gaat doen als de gemeente toch bij haar besluit blijft, weet hij nog niet. "Ik wil niet teveel op de zaken vooruitlopen. Voorlopig is de supermarkt in ieder geval na 22.00 uur dicht."
Een woordvoerder van de Albert Heijn laat weten het "jammer" te vinden dat de gemeente heeft besloten de nachtontheffing niet te verlengen. "We zijn in gesprek en onderzoeken eventuele mogelijkheden."