Utrechtse strafpleiter Piet Doedens overleden op 79-jarige leeftijd

© ANP Foto
Utrecht - De Utrechtse strafpleiter Piet Doedens is op 15 juli overleden. Dat wordt vandaag bekend door een artikel in de Telegraaf. Doedens werd 79 jaar en is gisteren in besloten kring gecremeerd.
De geboren Utrechter had bijna 30 jaar een kantoor aan de Oudegracht. In 2008 stopte hij met werken vanwege gezondheidsproblemen. Hij was deels verlamd geraakt door een ernstige hersenbloeding. Doedens probeerde door revalidatie weer terug te komen in de rechtszaal, maar dat lukte niet. Hij stopte uiteindelijk op 65-jarige leeftijd, na een carrière van 30 jaar.

Spraakmakende zaken

Doedens werkte aan meerdere spraakmakende zaken. Hij werd vooral bekend van de Zaanse paskamermoord, de Puttense moordzaak en de zaak rond de vermoorde Sybine Jansons uit Maarn. Ook stond hij beruchte drugscriminelen bij als de Hakkelaar en de Zwarte Cobra.
Het lag niet voor de hand dat Doedens carrière zou maken in de advocatuur: hij ging van school zonder diploma en scharrelde de kost bij elkaar als jazzpianist en magazijnbediende. Later pakte hij het studeren weer op en ging hij in de leer bij Moszkowicz senior. Uiteindelijk betrok hij in Utrecht een kantoor aan de Oudegracht, waar hij 28 jaar zou zitten.
In 2014 maakte RTV Utrecht een uitgebreide reconstructie van de zaak rond de vermoorde Sybine Jansons uit Maarn.