Crowdfunding moet Ping Pong Club nieuw leven inblazen na brand

Mede-eigenaren Thijs van Lier en John van der Pouw Kraan
Mede-eigenaren Thijs van Lier en John van der Pouw Kraan © RTV Utrecht
Utrecht - Bitterzoet nieuws voor de Utrechtse Ping Pong Club. De horecazaak mag langer op de huidige locatie blijven zitten, maar het is nog onduidelijk hoe groot de schade is die de brand van afgelopen week heeft aangericht en of herstel überhaupt mogelijk is.
"We hebben een traantje gelaten. Daarna volop in de regelmodus", laat de Ping Pong Club weten op Instagram. Het interieur van de zaak zat na de brand volledig onder het roet en door de hitte zijn onder andere de speakers en bierkannen gesmolten.

Crowdfunding

Een aantal vaste gasten en collega's hebben een crowdfundingsactie opgezet. "Jarenlang hebben Thijs, Jan Joost, John, Job en hun misschien nog wel net zo enthousiaste team zich met man en macht ingezet om van dit toch wat frappante concept een huiskamer voor iedereen te maken", aldus initiatiefnemer Kimber Weijburg. "Laten wij ons dit keer met man en macht inzetten om de Ping Pong Club weer te kunnen herbouwen. Laten wij ze een handje helpen."
De schade wordt niet volledig gedekt door de verzekering. De inzamelingsactie mikt op 25.000 euro. In uur tijd is de eerste 1000 euro binnengehaald. "Het doel is om op dezelfde plek zo snel mogelijk een nieuwe Ping Pong Club te maken. En er is echt hoop om dit ook waar te maken. Maar er moet ook een hoop gebeuren."